На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Новости

26 жовтня. Свята та яскраві події дня. День гарбуза

26.10.2024 09:43 «Агро Перспектива» (г. Киев) — 10 цікавих фактів про гарбузи

Насправді гарбуз або кабак (лат. Cucurbita) - це величезна ягода, вага якої може сягати кількох сотень кілограмів.

Батьківщина гарбуза - Мексика, там його вживали ще 8000 років тому. З відкриттям Америки, смачний плід набув популярності й у Європі.

Гарбуз вкрай невибагливі до умов, в яких їй належить рости - цю культуру успішно вирощують по всій земній кулі, за винятком Антарктиди.

Гарбуз є своєрідна різним «еліксиром молодості» завдяки вмісту в ній вітамінів А і Е, що дозволяє боротися з ознаками старіння.

У гарбузі також міститься вітамін Т, який допомагає організму засвоювати важку їжу, що робить її прекрасним гарніром.

Квітки гарбуза не тільки красиві, але і цілком їстівні.

Гарбузовий сік є натуральним снодійним засобом.

М’якоть гарбуза здатна зняти біль при опіках.

У давнину в Україні гарбуз був частиною сватання - помаранчевий плід вручали незавидною женихам.

Найпопулярніше застосування гарбузів не зовсім зв’язане з їх поїданням. Світильник Джека, який виробляють на Хелловін, прийшов до нас з Ірландії та тепер вже тісно пов’язаний з осіннім сезоном.

Знаменні події

У 2017 році NASA повідомило про відкриття об’єкта під назвою A / 2017 U1 (Оумуамуа), який вважається першим відомим міжзоряним астероїдом або кометою, що проходить через нашу Сонячну систему.

У 2017 році згідно з дослідженням, проведеним Мельбурнським університетом, виявлено, що до 2050 року рівень моря може піднятися на 1,3 метра в глобальному масштабі, якщо поточна інтенсивність використання вугілля буде збережуться.

У 2012 році відбулося святкування першого Дня любові до себе.

Національне свято Австрії

День Національного свята Австрії відзначається в третій декаді жовтня. Встановлено у 1965 році і присвячено дню оголошення державного нейтралітету після Другої світової війни. Святкування включають офіційні церемонії і урочисті заходи.

Велика частина Австрії має гористу місцевість і покрита Альпами. Близько чверті населення проживає у столиці - Відні.

Одна з фундаментальних цінностей зовнішньої політики Австрії - їх постійний нейтралітет. Він офіційно був оголошений одразу після 25 жовтня 1955 року, коли країну покинули іноземні війська. Серед них були збройні сили Радянського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Великобританії та Франції. Вони перебували там після закінчення Другої світової війни. Декларацію про нейтралітет, як конституційного акту, було прийнято австрійським парламентом 26 жовтня 1955 року. У ній йдеться про постійний нейтралітет країни.

Юридично, нейтралітет Австрії є частиною австрійської Конституції і Міжнародного права. Зараз ведуться деякі дебати про те, чи може держава змінити цей нейтральний статус на свій розсуд і чи є Австрія по-справжньому нейтральною, враховуючи, що вона є членом ЄС. Нагадаємо, що Австрія все ж не є членом НАТО.

З 1965 року 26 жовтня стало датою державного свята і вже традиційного Національного дня Австрії, коли по всій країні урочисто вивішуються національні прапори. Австрійський прапор є одним з найстаріших у світі. Легенда свідчить, що у 1191 році герцог Леопольд V при голінні пролив свою кров на свою туніку. Коли він зняв її, розв’язавши ремінець, на ній була виявлена біла смуга. Так у Австрії з’явився їхній національний прапор.

Під час святкування Національного дня Австрії, в багатьох місцях проводяться меморіальні церемонії, федеральні музеї пропонують безкоштовні екскурсії, а деякі державні установи відкриваються для широкого кола допитливих відвідувачів. В австрійських посольствах по всьому світу влаштовуються урочисті прийоми для всіх австрійських громадян, що опинилися за межами країни, але бажаючих взяти участь у святі.

З деякого часу в країні в цей день стартують різноманітні спортивні заходи, пропагуючи здоровий спосіб життя та увагу до фізичної культури, наприклад, своєрідні фітнес-марші. Події щорічно привертають увагу більш ніж 100 000 осіб.

Щорічно у Відні, 26 жовтня на площі Героїв (Хельденплац) проходять офіційні державні церемонії. Глава держави, федеральний міністр оборони і представники уряду відвідують християнську месу, потім відбувається покладання вінків до могили невідомого солдата, меморіалу з боку вулиці Рінгштрассе, зовнішніх воріт фортеці (Burgtor). До речі центральне кладовище у Відні налічує понад 2,5 мільйона могил, що перевищує кількість представників живого населення міста!

Національне свято включає урочисте засідання Ради міністрів. Приводяться до присяги новобранці, які виявили бажання служити в австрійських збройних силах. Урядова делегація відвідує концерт, що влаштовується з приводу цього свята у Віденській державній опері. Австрія славиться музикою. Моцарт, Гайдн, Шуберт і Штраус були австрійцями, а Бетховен хоч їм і не був, але значну частину життя провів саме в цій країні. До речі, ви думали, що Гітлер був німцем? Ні. Він теж був австрійцем і 15 березня 1938 року саме на площі Хельденплац, з балкона Нового замку, він проголосив аншлюс Австрії і початок так званого Третього рейху, що стало в ланцюзі подій кривавої бурі, що поглинула практично всю земну кулю і відомої зараз як Друга світова війна.

Ви, ймовірно, вже знаєте одного з найбільш позитивно відомих в даний час австрійців - Арнольда Шварценнегера, 38-го губернатора американського штату Каліфорнії.

Австрія сповнена цікавіх пам’яток, наприклад, чого варто тільки один Кугель Мугель. Це справжня домашня держава і «незалежна республіка», проголошена в 1984 році віденським художником Едвіном Ліпбургером. Він захотів побудувати собі будинок кулястої форми, але влада Відня, з муніципальних естетичних міркувань, відмовила йому в дозволі на будівництво. Живописець всупереч рішенню суду все ж побудував його на площі Антифашизма. Оголосив «незалежність» від Австрії, випустив серію поштових марок і благополучно сів у в’язницю за несплату австрійських податків. Будова була дбайливо обнесена владою колючим дротом і тільки президентське помилування врятувало Едвіна з в’язниці. Державний нейтралітет проявився навіть у цьому. Будівлю не захопили і не знесли. Сьогодні Кугель Мугель виступає як туристична пам’ятка. Легітимність «держави» звичайно ж під питанням, та й дотримання законів у ньому необов’язково, звісно що порядок в цій «країні» не на висоті.

Так само серед пам’яток Австрії не можна не відзначити Водоспади Крімль. Це один з найвищих каскадів водоспадів у Європі. Він розташований на річці Крімлер-Ахе. Його сумарна висота становить близько 380 метрів.

Заснований у 1752 році, Зоопарк Шенбрунн на території палацово-паркового комплексу Шенбрунн на околиці Відня, є найстаріший зоопарком в світі, щорічно приваблює безліч відвідувачів і туристів.

Агро Перспектива

< Посол Маркарова: Мета України - конфіскувати всі заморожені суверенні активи РФ Все новости за
26.10.2024
Міністр агрополітики обговорив з машинобудівниками виробництво вітчизняної техніки, пошук нових ринків, залучення міжнародної допомоги >

28.10.2024  
10:03 Полтавщина посіяла 95% запланованих площ
27.10.2024  
11:58 Росія переслідує цинічну мету — замінити наше зерно власним і краденим з тимчасово окупованих територій - Сибіга
26.10.2024  
17:27 Україна прийняла нову стратегію збереження різноманітності культур - НААН
16:57 Міністр агрополітики обговорив з машинобудівниками виробництво вітчизняної техніки, пошук нових ринків, залучення міжнародної допомоги
09:43 26 жовтня. Свята та яскраві події дня. День гарбуза
07:15 Посол Маркарова: Мета України - конфіскувати всі заморожені суверенні активи РФ
25.10.2024  
20:43 Глобальна інфляція сповільнюється, світ виходить на траєкторію слабкого зростання - глава МВФ
19:01 Посіви озимих із затримкою сходів, через слабкий розвиток, будуть знаходитися у зоні ризику - аграрні вчені
17:27 Kernel вперше від початку повномасштабного вторгнення отримав 150 млн USD від синдикату європейських банків
17:11 Урожай соняшника в Україні в 2024 буде найнижчим за останні 10 років - біля 10 млн тонн
16:43 ФАО розподілила півмільйона одноденних курчат-бройлерів серед родин прифронтових областей України
16:31 Експорт агропродукції може сягнути 23-24 млрд USD в 2024 - Висоцький
16:24 Аграрії України зібрали 45 млн тонн зерна
16:18 Зібраного врожаю достатньо для забезпечення внутрішньої та міжнародної продовольчої безпеки - Висоцький
16:09 БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування експортером зерна 12,6 млн грн несплачених податків
15:32 Партнери України зацікавилися пілотним ринком розмінування агроземель через аукціони "Прозорро"
15:29 Жовтневий обстріл портової інфраструктури завдав Україні збитків у $30-40 млн - Мінагрополітики
15:22 Врожай картоплі в 2024 зменшився на 4 млн тонн - Висоцький
15:19 В Україні цьогоріч очікується рекордний збір врожаю сої - Висоцький
14:02 Група АГРОТРЕЙД завершила жнива технічної коноплі
12:30 Цукрові заводи Вінницької області виробили 140 тис тонн цукру
12:01 Україна за 9 місяців 2024 завезла на внутрішній ринок 36 тис тонн кави
11:45 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
11:43 Вінницька область зібрала 3,3 млн тонн зерна
11:35 Казахстан зібрав 26,5 млн. тонн зерна
11:21 РФ заборонила поставки пшениці з Казахстану
11:07 Пшеничні котирування на біржі Чикаго виросли на тлі державного регулювання експорту зерна з РФ
06:34 Аграрії для отримання держдотації за меліорацію мають подати пакет документів через ДАР до 31 жовтня
04:52 Україна збільшила експорт жита до 8,1 тис тонн за 9 місяців 2024
24.10.2024  
22:49 ЄС закликають підняти мита на продовольство та добрива з Росії - Bloomberg
22:38 Прогноз зростання економіки України знижений через наслідки ударів Росії по її енергетиці - МВФ
18:54 Франція готова допомогти Україні з реалізацією європейських стандартів в агрогалузі - Мінагро
18:09 За матеріалами БЕБ на Буковині судитимуть громадянина Румунії за контрабанду сигарет до країн ЄС
16:30 За матеріалами БЕБ на Полтавщині судитимуть організаторку підпільного грального закладу
16:28 Поголів’я корів в Україні скоротилося до 1,24 млн голів
15:41 Соя дешевшає на тлі ослаблення глобального ринку та зниженні експортного попиту
15:17 Доходи від заморожених активів РФ підуть на найважливіші фінансові потреби України у 2025 році - Шмигаль
14:52 Детективи БЕБ припинили роботу нелегальної АЗС у Крюківщині: демонтовано 2 модульні станції
13:51 Цибуля росте в ціні на тлі стабільного споживання
13:43 Пшениця продовжує дорожчати - АГРО+Зерно
10:56 Цукрові заводи Тернопільщини виготовили понад 130 тис тонн цукру
10:45 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
10:14 У морських портах Одещини буде підвищено оборонні заходи, у фокусі безпека персоналу та відновлення інфраструктури – Кулеба
10:02 Пшеничні котирування на біржі Чикаго виросли на тлі зміцнення котирувань сої та кукурудзи
09:48 У МВФ радять Україні збільшити мобілізацію доходів за рахунок розширення податкової бази
09:37 Україна та Швеція посилять економічну співпрацю з відновлення країни та залучення інвестицій в пріоритетні галузі та приватний сектор
09:29 Перші банки долучилися до програми компенсації купівлі української техніки та електрообладнання, — Сидоренко
09:13 Аграрії отримають 25% компенсації від держави: перелік української сільгосптехніки розширено до 11,8 тис. одиниць
07:50 Запрацювала гаряча лінія для агровиробників та громад, що зіштовхнулися з корупцією в земельних відносинах
06:24 Мінагро пропонує шукати нові шляхи розширення співпраці з Африкою для збільшення товарообігу









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.