На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Новости

Аграрії для отримання держдотації за меліорацію мають подати пакет документів через ДАР до 31 жовтня

25.10.2024 06:34 «Агро Перспектива» (г. Киев) — Аграрії для отримання бюджетної дотації за меліоровані землі мають подати пакет документів через ДАР до 31 жовтня, йдеться в повідомленні Мінагро.

Товаровиробники подають такі документи:

заявку на отримання бюджетної дотації;

довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, актуальні на дату подання заявки;

типову форму № ОЗ-1 «Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів» (для об’єктів, прийнятих в експлуатацію в поточному році, зокрема обладнання) ⸺ для часткового відшкодування вартості будівництва об’єктів;

типову форму № ОЗ-2 «Акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів» ⸺ для часткового відшкодування вартості реконструкції об’єктів;

засвідчену підписом керівника суб’єкта господарювання копію паспорта проекта та копію кошторисної частини проектної документації;

сканований оригінал паперового документа або електронний документ письмового зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти в разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання.

Бюджетна дотація надається організаціям водокористувачів для відновлення, реконструкції, модернізації, капітального ремонту насосних станцій, які введені в експлуатацію після відповідних робіт (зокрема заміна та ремонт насосно-силового обладнання, здійснення заходів з енергозбереження) у період з 1 листопада попереднього року по 31 жовтня поточного року.

Для отримання бюджетної дотації організації водокористувачів подають до 31 жовтня програмними засобами ведення Реєстру або у паперовій формі такі документи:

заявку на отримання бюджетної дотації;

довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, актуальні на дату подання заявки;

типову форму № ОЗ-2 «Акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів» ⸺ для часткового відшкодування вартості реконструкції об’єктів;

засвідчену підписом керівника організації водокористувачів копію паспорта проекта та копію кошторисної частини проектної документації;

сканований оригінал паперового документа або електронний документ письмового зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти в разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання.

У разі неможливості організаціям водокористувачів подати документи через Реєстр заявка на отримання бюджетних коштів та документи до неї можуть подаватися до Мінагрополітики у паперовій формі.

Для надання бюджетної дотації Мінагрополітики утворює комісію, яка є постійно діючим органом, затверджує її склад, положення про неї, форму заявки та переліки, що формуються відповідно до цього Порядку.

Мінагрополітики перевіряє подані заявки на отримання бюджетних коштів, документи до них та відомості про отримувача, які містяться у Реєстрі або подані у паперовій формі, на відповідність вимогам цього Порядку.

Розгляд заявок та їх оскарження здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про адміністративну процедуру».

Отримувач самостійно відстежує опрацювання заявки через особистий електронний кабінет Реєстр.

Мінагрополітики проводить засідання комісії до 5 грудня поточного року та визначає розмір бюджетної дотації за кожним отримувачем і приймає рішення про включення відповідного заявника до переліку товаровиробників або переліку організацій водокористувачів, яким нарахована бюджетна дотація.

Мінагрополітики затверджує до 15 грудня розподіл бюджетних коштів між сільгосптоваровиробниками та між організаціями водокористувачів пропорційно нарахованим сумам бюджетної дотації у межах бюджетних асигнувань.

У випадку недостатності бюджетних коштів для надання державної підтримки у вигляді бюджетної дотації згідно з цим Порядком за звітний період у повному обсязі першочергове право на отримання такої підтримки мають товаровиробники, які є членами організації водокористувачів та подали заявку на отримання бюджетних коштів за проведення робіт з реконструкції та/або нового будівництва меліоративних систем, визначених абзацом першим пункту 11 цього Порядку, за умови, що створені (реконструйовані об’єкти) не є власністю організації водокористувачів.

Мінагрополітики за результатами проведення розподілу бюджетних коштів робить відмітку в Реєстрі та повідомляє організації водокористувачів, які подали заявку на отримання бюджетних коштів у паперовій формі.

Мінагрополітики перераховує бюджетні кошти з рахунка, відкритого в Казначействі, на поточні рахунки товаровиробників та організацій водокористувачів, відкриті в банках, на підставі:

розподілу бюджетних коштів між товаровиробниками та організаціями водокористувачів;

сформованого переліку товаровиробників та переліку організацій водокористувачів, яким нарахована бюджетна дотація.

Допомога товаровиробникам та організаціям водокористувачів за цим напрямом та удосконалення державної підтримки сприятиме збільшенню площі земель, на яких застосовується гідротехнічна меліорація, зменшення ризиків припинення подачі/відведення води під час поливного сезону та підвищенню продуктивності сільського господарства та забезпеченню продовольчої безпеки держави.

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.09. 2023 № 1713 "Про затвердження форм для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 03 жовтня 2023 року за № 1738/40794 (із змінами)

Заявки на отримання бюджетних коштів приймаються після оприлюднення на офіційному веб-сайті Мінагрополітики оголошення про початок прийому заявок для отримання бюджетних коштів.

Отримувачі, зареєстровані у Державному аграрному реєстрі (далі - Реєстр), подають заявку на отримання бюджетних коштів та документи до неї через особистий електронний кабінет Реєстру, на яку накладається кваліфікований електронний підпис отримувача.

У разі неможливості автоматичного внесення (завантаження) інформації отримувач має право на внесення відповідних відомостей самостійно (у ручному режимі).

Отримувач несе відповідальність за достовірність введених ним самостійно даних.

Реєстрація заявок на отримання бюджетних коштів підтверджується автоматично надісланим електронним повідомленням із зазначенням дати та номера реєстрації.

Довідково

Постанова Кабінету Міністрів України від 30 травня 2024 р. № 628 "Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів".

Постановою вносяться зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 року № 1070.

Змінами передбачено:

виключення з напрямів бюджетної дотації товаровиробникам компенсації вартості витрат на 1 гектар оброблюваних угідь для зрошення дощуванням з урахуванням вартості поливної техніки та насосного обладнання для поливу вітчизняного виробництва та для краплинного зрошення з урахуванням вартості обладнання для краплинного зрошення та насосного обладнання вітчизняного виробництва;

збільшення розміру бюджетної дотації товаровиробникам з 25 до 50% вартості витрат за проведення робіт з реконструкції та/або нового будівництва меліоративних систем за прийняті в експлуатацію меліоративні системи (без урахування ПДВ), але не більше як 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація, без урахування вартості дощувальних машин;

уточнення механізму внесення відомостей про отримувача бюджетних коштів до Державного аграрного реєстру, а також надання можливості подання документів у паперовій формі для організацій водокористувачів;

уточнення напряму бюджетної дотації організації водокористувачів для відновлення, реконструкції, модернізації, капітального ремонту насосних станцій, які прийняті в експлуатацію після відповідних робіт (передбачених проектною документацією).

Отримувачі бюджетних коштів:

товаровиробники для реконструкції існуючих та/або будівництва нових меліоративних систем;

організації водокористувачів для відновлення насосні станції.

Бюджетні кошти спрямовуються для надання бюджетної дотації товаровиробникам на безповоротній основі у розмірі до 50 відсотків вартості витрат (без урахування ПДВ) за проведення відповідно до затвердженої в установленому порядку проектної документації робіт з реконструкції та/або нового будівництва меліоративних систем, що прийняті в експлуатацію, але не більш як 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація, без урахування вартості дощувальних машин.

Бюджетна дотація надається товаровиробникам за прийняті в експлуатацію меліоративні системи у період з 1 листопада попереднього року до 31 жовтня поточного року, без урахування вартості дощувальних машин.

Бюджетна дотація надається відповідно до площі оброблюваних угідь, яка зазначена у проектно-кошторисній документації.

Товаровиробникам відшкодовується вартість нового будівництва та/або реконструкції об’єкта, передбачена проектно-кошторисною документацією та підтверджена вартістю основних фондів згідно з актами приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (типова форма ОЗ-1, типова форма ОЗ-2).

Дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта визначено частиною п’ятою статті 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»

Бюджетна дотація надається організаціям водокористувачів для відновлення, реконструкції, модернізації, капітального ремонту насосних станцій, які прийняті в експлуатацію після відповідних робіт, передбачених проектно-кошторисною документацією ⸺ у період з 1 листопада попереднього року по 31 жовтня поточного року.

Бюджетна дотація надається організаціям водокористувачів на бесповоротный основі у розмірі до 50 відсотків вартості витрат (без урахування ПДВ), здійснених відповідно до затвердженої в установленому порядку проектної документації.

За офіційними статистичними даними в Україні обліковується 5,48 млн. га меліорованих, у тому числі 2,17 млн. га зрошуваних і 3,3 млн. га осушуваних земель з відповідною меліоративною інфраструктурою (водосховища, магістральні та розподільні канали, захисні дамби, насосні станції, трубопроводи, басейни добового регулювання, колекторно-дренажна мережа та інші гідротехнічні споруди і об’єкти).

У 2020 році фактично поливалось близько 550 тис. га сільськогосподарських угідь, а двостороннє регулювання здійснювалось на площі близько 250 тис. га.

У 2023 році поливалось 134,2 тис. га сільськогосподарських угідь.

Агро Перспектива

< Україна збільшила експорт жита до 8,1 тис тонн за 9 місяців 2024 Все новости за
25.10.2024
Пшеничні котирування на біржі Чикаго виросли на тлі державного регулювання експорту зерна з РФ >

27.10.2024  
11:58 Росія переслідує цинічну мету — замінити наше зерно власним і краденим з тимчасово окупованих територій - Сибіга
26.10.2024  
17:27 Україна прийняла нову стратегію збереження різноманітності культур - НААН
16:57 Міністр агрополітики обговорив з машинобудівниками виробництво вітчизняної техніки, пошук нових ринків, залучення міжнародної допомоги
09:43 26 жовтня. Свята та яскраві події дня. День гарбуза
07:15 Посол Маркарова: Мета України - конфіскувати всі заморожені суверенні активи РФ
25.10.2024  
20:43 Глобальна інфляція сповільнюється, світ виходить на траєкторію слабкого зростання - глава МВФ
19:01 Посіви озимих із затримкою сходів, через слабкий розвиток, будуть знаходитися у зоні ризику - аграрні вчені
17:27 Kernel вперше від початку повномасштабного вторгнення отримав 150 млн USD від синдикату європейських банків
17:11 Урожай соняшника в Україні в 2024 буде найнижчим за останні 10 років - біля 10 млн тонн
16:43 ФАО розподілила півмільйона одноденних курчат-бройлерів серед родин прифронтових областей України
16:31 Експорт агропродукції може сягнути 23-24 млрд USD в 2024 - Висоцький
16:24 Аграрії України зібрали 45 млн тонн зерна
16:18 Зібраного врожаю достатньо для забезпечення внутрішньої та міжнародної продовольчої безпеки - Висоцький
16:09 БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування експортером зерна 12,6 млн грн несплачених податків
15:32 Партнери України зацікавилися пілотним ринком розмінування агроземель через аукціони "Прозорро"
15:29 Жовтневий обстріл портової інфраструктури завдав Україні збитків у $30-40 млн - Мінагрополітики
15:22 Врожай картоплі в 2024 зменшився на 4 млн тонн - Висоцький
15:19 В Україні цьогоріч очікується рекордний збір врожаю сої - Висоцький
14:02 Група АГРОТРЕЙД завершила жнива технічної коноплі
12:30 Цукрові заводи Вінницької області виробили 140 тис тонн цукру
12:01 Україна за 9 місяців 2024 завезла на внутрішній ринок 36 тис тонн кави
11:45 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
11:43 Вінницька область зібрала 3,3 млн тонн зерна
11:35 Казахстан зібрав 26,5 млн. тонн зерна
11:21 РФ заборонила поставки пшениці з Казахстану
11:07 Пшеничні котирування на біржі Чикаго виросли на тлі державного регулювання експорту зерна з РФ
06:34 Аграрії для отримання держдотації за меліорацію мають подати пакет документів через ДАР до 31 жовтня
04:52 Україна збільшила експорт жита до 8,1 тис тонн за 9 місяців 2024
24.10.2024  
22:49 ЄС закликають підняти мита на продовольство та добрива з Росії - Bloomberg
22:38 Прогноз зростання економіки України знижений через наслідки ударів Росії по її енергетиці - МВФ
18:54 Франція готова допомогти Україні з реалізацією європейських стандартів в агрогалузі - Мінагро
18:09 За матеріалами БЕБ на Буковині судитимуть громадянина Румунії за контрабанду сигарет до країн ЄС
16:30 За матеріалами БЕБ на Полтавщині судитимуть організаторку підпільного грального закладу
16:28 Поголів’я корів в Україні скоротилося до 1,24 млн голів
15:41 Соя дешевшає на тлі ослаблення глобального ринку та зниженні експортного попиту
15:17 Доходи від заморожених активів РФ підуть на найважливіші фінансові потреби України у 2025 році - Шмигаль
14:52 Детективи БЕБ припинили роботу нелегальної АЗС у Крюківщині: демонтовано 2 модульні станції
13:51 Цибуля росте в ціні на тлі стабільного споживання
13:43 Пшениця продовжує дорожчати - АГРО+Зерно
10:56 Цукрові заводи Тернопільщини виготовили понад 130 тис тонн цукру
10:45 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
10:14 У морських портах Одещини буде підвищено оборонні заходи, у фокусі безпека персоналу та відновлення інфраструктури – Кулеба
10:02 Пшеничні котирування на біржі Чикаго виросли на тлі зміцнення котирувань сої та кукурудзи
09:48 У МВФ радять Україні збільшити мобілізацію доходів за рахунок розширення податкової бази
09:37 Україна та Швеція посилять економічну співпрацю з відновлення країни та залучення інвестицій в пріоритетні галузі та приватний сектор
09:29 Перші банки долучилися до програми компенсації купівлі української техніки та електрообладнання, — Сидоренко
09:13 Аграрії отримають 25% компенсації від держави: перелік української сільгосптехніки розширено до 11,8 тис. одиниць
07:50 Запрацювала гаряча лінія для агровиробників та громад, що зіштовхнулися з корупцією в земельних відносинах
06:24 Мінагро пропонує шукати нові шляхи розширення співпраці з Африкою для збільшення товарообігу
05:18 Аграрії Харківської області зібрали 1,3 млн тонн пшениці









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.