На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Україна отримає грант ЄС за підтримки ЄІБ у понад 50 млн євро на тимчасові мости для відновлення мобільності в країні

Понад 50 млн євро грантових коштів від ЄС допоможуть Україні відбудувати критичну інфраструктуру, пошкоджену під час воєнних дій. Кошти спрямують на придбання й будівництво тимчасових мостів, призначених для відновлення дорожніх шляхів України.
Грантові кошти є частиною пакетів Екстрених заходів солідарності від ЄІБ, розроблених разом із Європейською комісією.
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), банк ЄС, підписав у Києві угоду з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України на виділення понад 50 млн євро грантових коштів ЄС, щоб підтримати закупівлю агентством тимчасових мостів для покращення мобільності населення в Україні. Ці мости допоможуть Україні подолати проблеми, які виникли внаслідок російських атак, зокрема із поліпшенням доступу українців до служб та допомоги, яких вони потребують.

Від початку військової агресії Росії проти України було зруйновано багато мостових споруд. Це призвело до ізоляції багатьох людей від решти країни, відрізання їх від медичної та гуманітарної допомоги, постачання продовольства чи ліків. Відповідно до пріоритету Держагентства з відновлення щодо будівництва тимчасових мостів, ЄІБ надасть Україні грантові кошти ЄС, доступні в межах Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (NIP), які до війни передбачалися для підтримки впровадження кредитної угоди ЄІБ щодо транспортного сполучення в Україні.

Цей грант доповнює пакети Екстрених заходів солідарності від ЄІБ, підготовлених у співпраці з Європейською комісією як терміновий захід для підтримки України. Ці заходи передбачають виділення Україні 2,3 млрд євро екстреної допомоги, з яких 1,7 млрд євро вже було виплачено у 2022 році на потреби критичної інфраструктури для забезпечення життєдіяльності країни.

Голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм сказав: «В умовах війни зруйновані дороги та мости можуть коштувати життя. З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на дорогах державного значення в Україні було зруйновано 157 мостів та шляхопроводів. Агентство відновлення працює в режимі нон-стоп, щоб відновити маршрути шляхом відбудови або об’їзду зруйнованих споруд дорожньої мережі. Ми цінуємо, що партнери з ЄІБ та ЄС готові підтримати нас у відбудові мостів для сполучення мільйонів українців, які зіштовхнулися з наслідками війни. Пріоритетом є облаштування цих мостів на тих ділянках доріг, від яких критично залежить гуманітарна ситуація в регіоні. Тимчасові мости, придбані грантовими коштами ЄС, допоможуть з’єднати українців зі службами, життєво важливими для їхнього виживання та опору».

На церемонії підписання грантової угоди в Києві Матті Маасікас, Голова представництва ЄС в Україні, сказав: «Європейський Союз рішуче підтримує зусилля України щодо відновлення життєво важливої інфраструктури та відповідних служб у постраждалих від війни громадах. Швидка заміна чи реконструкція мостів дозволяє відновити сполучення критичної дорожньої мережі й має першочергову важливість для забезпечення оперативної евакуації цивільного населення, постачання необхідної медичної та гуманітарної допомоги, а також забезпечення регіонального зв’язку та доступу громадян до основних соціальних служб. Тому сьогодні Європейський Союз радий, що підписання грантової угоди між ЄІБ та Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України дозволить придбати та встановити додаткові тимчасові мости за грантової підтримки ЄС».

Підписуючи грантову угоду в Києві від імені Європейського інвестиційного банку, Рафаль Рибацкі, Директор відділу кредитування в державному секторі у країнах Східної Європи сказав: «Війна Росії в Україні також завдала шкоди дорогам і мостам. Та це не змогло похитнути стійкість українців. Неймовірні зусилля України адаптуватися до нових складних реалій повсякденного життя на тлі війни включають, зокрема, і відновлення дорожнього сполучення. Як банк ЄС, ЄІБ радий підписати цю перепрофільовану грантову угоду з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України. В умовах російської агресії тимчасові мости є швидким та ефективним способом відновлення транспортного сполучення. Це абсолютна необхідність для забезпечення швидкої евакуації цивільного населення та доступу до медичних послуг і гуманітарної допомоги для мільйонів; іншими словами — порятунку життів».

Під час підписання грантової угоди разом із партнерами у Києві Жан-Ерік де Загон, Голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні, сказав: «Сьогоднішнє підписання угоди між ЄІБ та Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України дозволить агентству придбати та встановити додаткові тимчасові мости за грантові кошти ЄС у розмірі понад 50 млн євро. Це допоможе відновити зв’язок між громадами й поліпшити транспортне сполучення, щоб пом’якшити наслідки збоїв, спричинених війною. Говорячи про майбутнє, швидке відновлення України є надзвичайно важливим для Європейського інвестиційного банку, банку Європейського Союзу».

ЄІБ та Європейський Союз тісно співпрацюють з українською владою задля подолання викликів, спричинених російською військовою агресією, і підтримують швидке відновлення України. Від початку неспровокованої та невиправданої російської військової агресії Європейський Союз, держави-члени ЄС та європейські фінансові інституції були солідарні у своїй непохитній підтримці України відповідно до підходу «Team Europe». Дізнайтеся докладніше про допомогу, надану на цей час, на вебсторінках Європейської комісії та ЄІБ.

01.06.2023


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.