На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Ріпак: чому варто інвестувати в культуру. Пояснюють експерти BASF

■ $1,3 млрд — дохід України 2019 року від експорту ріпаку та продуктів з нього
■ Хороший попередник для зернових
■ Основа для нешкідливого для довкілля біодизелю

Щороку в Україні під площі під ріпаком аграрії відводять понад 1 млн га. Це — вдесятеро більше, ніж 20 років тому, коли культуру висівали на 150-160 тис. га. Такий попит зумовлений експортним потенціалом культури, виробничими можливостями та користю продуктів з ріпаку. Усі ці фактори роблять ріпак привабливим для інвестицій та введення культури в сівозміну аграрних господарств. Тому експерти департаменту BASF Agricultural Solutions підготували інфографіку, в якій візуалізували переваги та можливості для українських агровиробників від вирощування ріпаку.

«Ріпак — насамперед експортна культура. ЄС закуповує насіння, ріпакову олію Китай, Ізраїль, Туреччина. Шрот мають право постачати до Китаю 9 українських компаній. Дохід від експорту ріпаку тільки 2019-го становив $1,3 млрд. Тому один з важливих факторів інвестування в ріпак — міжнародний ринок збуту», — коментує Наталія Мельничук, кроп-менеджер з насіння підрозділу BASF Agricultural Solutions.
Інший важливий аспект: значення ріпаку в сівозміні. Наші дослідження на посівах у демоцентрах продемонстрували позитивні результати й високі врожаї зернових після ріпаку-попередника. Культура насичує ґрунт азотом, фосфором, калієм і запобігає поширенню небезпечних хвороб у зернових (септоріоз, різні види плісняви, гнилей, борошнистої роси тощо).
До того ж ріпак — гарний медонос для бджіл та має високу виробничу рентабельність. Ще один фактор інвестиційної привабливості ріпаку — користь продуктів з нього (біодизель, олія, папір, целюлоза).
З іншого боку збільшення площ посівів призводить до росту попиту на насіння ріпаку на внутрішньому ринку. Так, наразі потреба України в насіннєвому матеріалі становить близько 6 тис. тонн на рік. Понад 60% з яких сьогодні імпортується. Тому на ринку щороку з’являється по кілька десятків видів гібридів ріпаку. В Україні ж цьогоріч з’явилися такі нові гібриди як ІНВ1170, ІНВ1188 та ІНВ1177 КЛ селекції BASF. Відтестовані в різних кліматичних і погодних умовах вони демонструють стресостійкість і стабільно високу врожайність. Усе для того, аби українські аграрії могли ефективно зрощувати, зростати та отримувати прибутки.

Про підрозділ Agricultural Solutions компанії BASF
Зі швидко зростаючим населенням світ все більше залежить від нашої здатності розвивати і підтримувати стале сільське господарство та здорове навколишнє середовище. Працюючи з фермерами, фахівцями з питань сільського господарства, експертами по боротьбі зі шкідниками та іншими об'єктами, ми повинні допомогти зробити це можливим. Ось чому ми інвестуємо в потужний науково-дослідницький і великий портфель, який включає насіння і його особливості, хімічний і біологічний захист сільськогосподарських культур, управління ґрунтом, здоров'я рослин, боротьбу зі шкідниками та цифрове сільське господарство. За допомогою експертних груп в лабораторіях, на полях, в офісах і на виробництвах ми об'єднуємо інноваційне мислення і практичні дії, щоб створювати ідеї реального світу, які працюють для фермерів, суспільства і планети. У 2019 році обсяг продажів нашого підрозділу склав 7,8 млрд євро.

Про концерн BASF
У BASF ми створюємо хімію для сталого майбутнього, поєднуючи економічний успіх із захистом довкілля та соціальною відповідальністю. Близько 110 000 співробітників BASF роблять свій внесок в успіх клієнтів концерну практично в кожному секторі та практично в кожній країні світу. Наш продуктовий портфель складається з 6 основних сегментів: хімікати, матеріали, промислові рішення, технології для обробки поверхонь, харчування та догляд, рішення для сільського господарства. У 2020 році обсяг продажів концерну склав 59 млрд євро. Акції BASF торгуються на фондовій біржі у Франкфурті (BAS), а також у вигляді американської депозитарної розписки (BASFY) в США.

21.07.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.