На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Новости

26 вересня. Яскраві події дня

26.09.2024 10:03 «Агро Перспектива» (г. Киев) — Свята та дні пам’яті 26 вересня. Їх чимало

Всесвітній день здоров'я довкілля (вперше відзначений в 2011 році в Індонезії)

День «Пам'ятай мене» (дата на 2024 рік. Проводять в четвертий четвер вересня)

День Джонні Яблука в США (Майже міфічна особа, яка подорожувала по нетрях Америки, поширюючи по всюди насіння яблуні. Чого багато хто не знає, так це те, що Johnny Appleseed був не просто легендою, а місіонером на ім'я Джон Чепмен. Він народився в Леомінстері , штат Массачусетс, в 1774 році)

День Революції в Ємені

День національного прапора в Еквадорі

День працівника торгівлі в Аргентині

День фахівця з управління персоналом

Національний день добросусідства в США (Відзначався з 1978 року в четверту неділю вересня. 28 квітня 2004 року Сенат прийняв резолюцію Монтани від сенатора Макса Бокуса і встановив фіксовану дату для цього свята - 26 вересня)

Національний день домініону в Новій Зеландії

Національний день донорства і трансплантації органів і тканин у Мексиці

Національний день млинчиків в США

Національний день пельменів в США

Національний день пирога з лаймом в США

Національний день поліпшеного сніданку в США

Фестиваль пізнього світла - Майнц сяє (дата на 2024 рік. Починається в останній четвер вересня)

Фестиваль старого міста Нієнбурга (дата на 2024 рік. Починається в четвер перед останньою неділею вересня)

Цибулевий ярмарок у Бюнді (дата на 2024 рік. Починається в четвер перед останніми вихідними вересня)

Європейський день мов

26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Чому деяким людям так важко дається рідна мова, а інші з легкістю сприймають одразу кілька іноземних? Чи є це результатом напруженої праці або достатньо генетичної схильності?

Звичайно, талант важливий, як і в будь-якій іншій сфері. З іншого боку, ще в XVIII-XIX століттях було модно в суспільстві блиснути знаннями — і ні-ні, та ввернути слівце з французької, німецької або латиною. Знання хоча б однієї іноземної мови вважалося нормою.

В європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються наступні мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійський, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська , шведська, естонська.

Всі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються на всі офіційні мови, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов.

На заходах на вищому рівні вживаються заходи щодо здійснення перекладу виступів учасників на всі офіційні мови (за необхідності).

Незважаючи на декларовану рівноправність усіх мов Союзу, з розширенням кордонів ЄС все частіше спостерігається «європейська двомовність», коли фактично в роботі інстанцій (за винятком офіційних заходів) використовуються здебільшого англійська, французька і, меншою мірою, німецька — при цьому будь-які інші мови використовуються в залежності від ситуації.

Збереження і розвиток мов, включаючи малі, декларується в якості офіційної мовної політики Євросоюзу. Серед способів досягнення цього зазвичай називаються вивчення більше ніж однієї іноземної мови і продовження вивчення мов в зрілому віці, йдеться в публікації Ділова мова.

Всесвітній день моря

Свято Всесвітній день моря відзначають в останній четвер вересня.

У 2018 році Міжнародної морської організації (International Maritime Organization — ІМО) виповнюється 70 років з дня прийняття Конвенції про її створення і тема Всесвітнього морського дня — «ІМО 70: Наша спадщина — Краща доставка для кращого майбутнього» (IMO 70: Our Heritage — Better Shipping for a Better Future).

Нагадаємо, що Європейська комісія з 2008 року оголосила 20 травня Європейським днем ​​моря. Національний день моря в США святкують 22 травня. У цей день в 1819 році американський пароплав «Саванна» відправився з Савани, штат Джорджія, в перший трансокеанський рейс. День моря в Японії 16 липня. Це державне свято і до 1996 року називалося Святом моря або Днем пам’яті моря. Національний день моря в Мексиці відзначають 1 червня. У Китаї це свято проводиться 11 липня. У Болівії День моря святкують 23 березня. Заходи Всесвітнього дня моря об’єднують всі країни.

Це один з міжнародних днів у системі Організації Об’єднаних Націй. Відзначається з 1978 року за рішенням Х сесії Асамблеї Міжурядової морської консультативної організації (ИМКО) в останній четвер вересня.

Мета Всесвітнього дня моря привернути увагу міжнародної громадськості до того, який непоправний збиток морям і океанам наносять перелов риби, забруднення водоймищ і глобальне потепління. Два найбільш важливі завдання — підвищення безпеки на морі і попередження забруднення морського середовища, зокрема нафтою.

Близько 70% планети покрито водою. Біомаса всіх морських мешканців — від водоростей до блакитних китів — складає 90% біомаси всіх живих організмів планети. Існування більшості представників різних видів морської флори і фауни пов’язано з кораловими рифами.

За даними ООН, за останні 100 років такі види риб, як тунець, тріска, марлін були виловлені на 90%. Близько 21 мільйонів бареллей нафти щорічно виливається в моря й океани. Синтетичні відходи, що скидаються у великі водойми, є причиною загибелі мільйонів морських птахів і 100 000 морських ссавців на рік. Через глобальне потепління за останні 100 років рівень води у великих водоймах планети піднявся на 10–25 см.

Щорічно обирається тема і тези для заходів під егідою міжнародної події — Дня моря. Вони доступні на сайті imo.org, наприклад, тема Всесвітнього дня моря на 2017 рік — «Зв’язок кораблів, портів і людей». Вона була обрана для того, щоб надати можливість зосередитися на різних портах, що займаються супроводом судноплавства і логістикою.

В 2024 році Всесвітній день моря припадає на 26 вересня.

Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї

Повна ліквідація ядерної зброї є однією з найстаріших цілей Організації Об’єднаних Націй. Вона була предметом першої резолюції Генеральної Асамблеї в 1946 році. Також, починаючи з 1959 року, поряд з загальним і повним роззброєнням була включена до порядку денного Генеральної Асамблеї. Вона була основною темою оглядових конференцій, що проводяться в ООН з 1975 року державами — учасниками Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Була визначена як одне з пріоритетних завдань першої спеціальної сесії Генеральної Асамблеї з роззброєння в 1978 році, яка приділила особливу увагу проблемі ядерного роззброєння. Плюс була підтримана кожним з генеральних секретарів Організації Об’єднаних Націй.

Проте, станом на 2015-й рік, в арсеналах країн світу налічується близько 16 000 одиниць ядерної зброї. Які володіють такою зброєю країни не мають проблем з фінансуванням і розробили довгострокові плани з модернізації своїх ядерних арсеналів. Більше половини населення світу живе в країнах, які або мають таку зброю, або є членами ядерних альянсів. Станом на 2015 рік, жодна з одиниць ядерної зброї не була фізично знищена відповідно до якого-небудь двостороннім або багатостороннім договором, і ніяких переговорів щодо ядерного роззброєння не ведеться. Тим часом, доктрина ядерного стримування зберігається як елемент політики безпеки всіх ядерних держав і їх ядерних союзників. Такі реалії сьогоднішнього дня. Незважаючи на зростаючу в усьому світі стурбованість щодо катастрофічних гуманітарних наслідків використання навіть одного ядерного заряду, не кажучи вже про регіональну або глобальної ядерної війни.

Ці факти спонукали Генеральну Асамблею заснувати 26 вересня Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї (резолюція A/RES/68/32). Цей День дозволить світовій спільноті підтвердити свою прихильність справі глобального ядерного роззброєння як першочергове завдання. Відзначаючи Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, ми інформуємо громадськість і її лідерів про реальні переваги ліквідації такої зброї, а також пов’язаних соціально-економічних витратах. Особливо важливо відзначати цей День в Організації Об’єднаних Націй, з огляду на універсальність членського складу Організації та багаторічний досвід в області вирішення питань ядерного роззброєння. Це знакове місце для вирішення однієї з основних проблем людства, для досягнення миру і безпеки в світі без ядерної зброї.

Агро Перспектива

< Сівба озимої пшениці під урожай 2025 відстає від осені 2024 Все новости за
26.09.2024
Зростання ВВП України у II кв.-2024 сповільнилося до 3,7% – Держстат >

27.09.2024  
06:43 Пальмова олія втратила свої позиції найдешевшої у світі харчової олії
06:03 27 вересня. Яскраві події дня
26.09.2024  
21:41 Національний день млинчиків в США
21:05 Кабмін утворив Державне агентство з управління резервами
18:38 На кордоні з Румунією виявили старовинну біблію
18:32 Держпродспоживслужба проводить пероральну імунізацію диких тварин
18:32 Держпродспоживслужба погоджує близько 20 000 шкільних меню щорічно
17:31 БЕБ повідомило про підозру керівниці дорожньої компанії в ухиленні від сплати 36,9 млн грн податків
16:28 Українські фермери намагаються зберігати зібраний врожай кукурудзи в силосах в очікуванні вищих цін
16:05 Груші не вродили. На ринку спостерігається стрімкий ріст цін
15:46 Бюро економічної безпеки упередило розтрату 331 млн грн на будівництві шкільного укриття в столиці
15:07 Продаж контрафактних товарів під виглядом відомого бренду: на Київщині судитимуть місцевого жителя
15:03 ЄБРР змінив прогноз щодо зростання ВВП України на тлі російських атак на енергетичні об’єкти. ВВП зросте на 3% в 2024
14:45 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
14:41 Допомога аграріям з прифронтових територій важлива для відновлення і розвитку сільської місцевості та забезпечення внутрішньої продбезпеки, переконане Мінагро
14:21 Господарства Чернігівщини створили першу організацію водокористувачів
13:28 Аграрії подали 2 991 заявку на отримання коштів за програмою держпідтримки
11:32 Пшениця в Чикаго виросла на побоюваннях з приводу майбутнього врожаю в Україні та Росії
11:21 Укрзалізниця працюватиме над збільшенням обсягів перевезень до ЄС через Угорщину
10:51 Податкова отримала доступ до даних про перевізників, які перетинають кордон, може розрахувати їхній мінімальний дохід - Гетманцев
10:50 Контрабанда техніки Apple: на Львівщині детективи БЕБ перекрили канал нелегальних поставок телефонів та аксесуарів
10:29 Україна обговорила з Єврокомісією та країнами-сусідами режим торгівлі та укладання угод про спільний контроль в пунктах пропуску
10:21 Шмигаль: До кінця 2024 третина всіх машин для розмінування в Україні будуть японського виробництва
10:12 Sense Bank та «НІБУЛОН» домовилися про реструктуризацію кредитного портфелю
10:03 Зростання ВВП України у II кв.-2024 сповільнилося до 3,7% – Держстат
10:03 26 вересня. Яскраві події дня
09:43 Сівба озимої пшениці під урожай 2025 відстає від осені 2024
09:21 Внаслідок війни втрати у тваринницькій галузі складають 52%
09:16 Аграрії можуть отримати засоби тимчасового зберігання зерна через ДАР
09:10 Ріпак. Аграрії України посіяли 862 тис га ріпаку під урожай 2025
25.09.2024  
17:26 Старт аукціонів "Земельного банку": 1 жовтня 2024
15:21 БЕБ та СБУ викрили схему конвертації заборонених електронних грошей через російські ресурси: 12 особам повідомлено про підозру
15:21 Експортер зерна, що заявляв про тиск з боку БЕБ, визнав провину та відшкодував 8 млн грн збитків
13:14 Аграрії України посіяли 1,8 млн га озимих під урожай 2025
13:00 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
11:22 Контрабанда сигарет до ЄС: за матеріалами БЕБ судитимуть 5 членів організованої злочинної групи
11:15 Капуста в Україні росте в ціні
11:02 Пшениця в Чикаго знизилася під сезонним тиском збиральної кампанії ярої пшениці і великої пропозиції зерна з регіону Чорного моря
10:26 Україна збільшила експорт яєць за 8 місяців 2024 до 53 тис тонн
08:38 Спекуляції щодо потенційного дефіциту якісної картоплі в поточному сезоні тримають ціни на високому рівні
07:22 Понад 404 млн грн державної підтримки отримали 2822 фермерських господарств
07:19 До 20% вдалося збільшити врожайність полтавській організації водокористувачів завдяки зрошенню
24.09.2024  
20:03 Баклажани стрімко зросли в ціні. Домінуватимуть тепличні
18:43 Україна хоче більше розуміти аграрний сектор Польщі - міністр Коваль
17:01 Іспанські фермери на мітингу в Мадриді протестували проти імпорту українського зерна
16:22 Україна: ЄІБ надав Києву 50 млн євро для заміни російських вагонів метро на сучасний рухомий склад
14:29 БЕБ в Одесі завершило розслідування несплати 33,3 млн грн податків експортером зернових культур
14:21 Болгарія попросила ЄК призупинити імпорт українських яєць, щоб врегулювати ситуацію на своєму ринку
14:16 Міністр агрополітики Коваль обговорив з представництвом Євросоюзу в Україні підготовку агросектору до вступу в ЄС
14:11 Миколаївські аграрії через спеку недоотримали третину урожаю овочів









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.