На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Новости

ЄІБ виплатив Україні майже 100 млн євро на проєкти з відновлення

19.12.2023 16:03 «Агро Перспектива» (г. Киев)

Дві виплати на суму в 99,6 млн євро підуть на реконструкцію приблизно 200 обʼєктів у 18 областях України, зокрема поблизу фронту та на нещодавно звільнених територіях.

Ці зусилля з відбудови допоможуть 900 000 переселенцям і посилять стійкість України під час війни.

Підкріплене гарантією ЄС фінансування спрямоване на розв’язання актуальних проблем України, спричинених війною з Росією, та відновлення критично важливої інфраструктури.

Європейський Союз та його банк, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), залишаються непохитними у своїй підтримці України, виділивши 99,6 млн євро допомоги українському уряду. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення та модернізацію критичної інфраструктури, включно з лікарнями, соціальним житлом та державними установами по всій країні, які потерпають через безперервні обстріли з боку Росії. Цей фінансовий внесок — частина пакета Екстрених заходів солідарності від ЄІБ для України, який підтримується гарантією ЄС.

Кошти, виділені двома траншами у розмірі 60 млн євро та 39,6 млн євро, відіграватимуть важливу роль у втіленні програм із відновлення від ЄІБ українським урядом. Це фінансування дасть змогу відновити майже 200 невеликих об’єктів муніципальної та соціальної інфраструктури в різних ключових секторах України. Ці проєкти охоплюють декілька областей України, зокрема Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Київську, Миколаївську, Одеську, Сумську, Харківську та Чернігівську.

Фінансування спрямують на капітальний ремонт, реконструкцію та будівництво нових лікарень, громадських будівель, соціального житла, а також об’єктів водовідведення та водопостачання. Ці вдосконалення принесуть користь українському населенню, зокрема приблизно 900 000 внутрішньо переміщеним особам.

Тереза Червінська, віцепрезидентка ЄІБ, відповідальна за операції банку в Україні, сказала: «Україна, як і більшість країн, що постраждали від війни, потребує міцного партнерства та ресурсів, інакше наслідки будуть ще більш руйнівними. За нашої підтримки та завдяки неймовірним зусиллям і рішучості українського уряду, муніципалітетів і будівельників уже відремонтовано сотні лікарень, об’єктів соціального житла та освітніх закладів. Для нас велика честь стояти пліч-о-пліч із ними, надаючи необхідне фінансування для нових проєктів, що змінюють життя людей. І так забезпечуючи стале, енергоефективне та швидке відновлення».

Валдіс Домбровскіс, виконавчий віцепрезидент Європейської Комісії, відповідальний за стратегію «Економіка, що працює для людей», сказав: «Ми щиро вітаємо ці виплати ЄІБ Україні, що допоможуть провести капітальний ремонт пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури. Життєво важливо забезпечити українському народу доступ до таких базових послуг, як житло, медицина, водопостачання. Підкріплені гарантією ЄС, ці кошти є черговим цінним внеском у фінансування нагальних потреб України, народ якої перебуває під постійним тиском жорстокої російської воєнної машини».

Віцепрем’єр-міністр із відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков сказав: «Навіть в умовах війни ми й далі відбудовуємо Україну, забезпечуючи людям лікування в сучасних лікарнях, доступ до соціального житла та освіту для дітей у безпечних школах і дитячих садках, водночас підтримуючи безперебійне надання основних послуг. Стабільна підтримка ЄС та його банку ЄІБ є критично важливою для цих зусиль і робить нас сильнішими».

Міністр фінансів України Сергій Марченко сказав: «Попри виклики повномасштабної війни Уряд України залишається рішучим у допомозі нашим громадянам за підтримки ключових партнерів — Європейського Союзу та його банку ЄІБ. Поточні виплати в межах „Надзвичайної кредитної програми для відновлення України“ та „Програми з відновлення України“ підкреслюють наше спільне зобов’язання віддавати пріоритет ​підтримці народу України, сприяти поверненню до нормального життя та відновленню українських муніципалітетів».

Додаткова інформація

«Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» та «Програма з відновлення України» — дві багатогалузеві рамкові кредитні угоди Європейського інвестиційного банку, підписані з Україною у 2014 та 2020 роках відповідно. Загальним розміром у 540 млн євро ці програми відіграють важливу роль у допомозі України.

Підтримані Європейською Комісією, вони покликані надати українському уряду і органам місцевої влади можливість відновити соціальну інфраструктуру та покращити умови життя внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та громад, що їх приймають.

Станом на кінець 2023 року:

В межах «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» було успішно завершено 100 проєктів, що включає будівництво та реконструкцію 53 навчальних закладів, 39 медичних закладів, 9 житлових будинків, 4 адміністративних будівель, 3 культурних центрів, бібліотеку та спортивного центру. Деякі з цих проєктів втілені попри складні умови обстрілів та знеструмлення у 2022–2023 роках. Нині понад 60 проєктів перебувають на різних стадіях будівництва.

В межах «Програми з відновлення України» було визначено 141 проєкт для реконструкції по всій Україні. Цей перелік включає будівельні проєкти у сфері охорони здоров’я, соціального житла, а також модернізацію систем водопостачання та водовідведення.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством фінансів впроваджують програми, водночас самими проєктами з реконструкції повністю керують органи місцевого самоврядування. ПРООН в Україні надає технічну допомогу, яка сприяє ефективній реалізації проєктів у межах Програм.

Підтримка ЄІБ для України від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 р. вже сягнула ЄІБ 1,7 млрд євро фінансування на терміновий ремонт зруйнованої інфраструктури країни. Банк ЄС також надав кредитну лінію у 4 млрд євро для підтримки інтеграції біженців з України в країнах ЄС. Через ініціативу «EU for Ukraine» та її фонд «EU for Ukraine Fund» Банк залишається відданим посиленню своєї діяльності в Україні відповідно до мандату, наданого лідерами ЄС, та у тісній співпраці з Європейською Комісією, Європейським Парламентом, державами-членами ЄС і міжнародними партнерами.

Агро Перспектива

< РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE Все новости за
19.12.2023
Микола Сольський: аграрії отримали рекордну врожайність за всю історію України >

03.05.2024  
16:31 USAID Harvest передбачає 250 млн USD підтримки виробникам зерна в Україні найближчі 5 років
15:54 Україна та Британія почали переговори про 100-річне партнерство
14:15 Британія переводить у «жовту зону» ще чотири області України для спрощення роботи інвесторів
14:05 В Україні цьогоріч економічне зростання сповільниться до 3% - Нацбанк
14:03 Аграрії посіяли 3,4 млн га зернових
13:58 Дефіцит бюджету цьогоріч очікується на рівні 20,7% ВВП - Нацбанк
13:55 Бюро економічної безпеки на Волині передало прикордонникам 4 безпілотники
11:49 БЕБ на Львівщині вилучило лінію для незаконного виготовлення алкогольних напоїв
09:48 За рекомендацією аналітиків БЕБ у Сумах зменшено вартість ремонту каналізаційного колектора майже на 58 млн грн
07:31 Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази
07:25 3 травня 2024. День. Свято
02.05.2024  
22:32 Вінницькі аграрії в 2024 реалізують 31 інвестиційний проєкт загальною вартістю майже 742 млн грн
22:10 Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг
20:28 Україна має конкретні інвестиційні проекти, цікаві приватним інвесторам - Мінекономіки
17:41 Заволодіння 1,1 млн грн бюджетних коштів: у Львові БЕБ оголосило про підозру керівнику будівельної компанії
16:32 Уряд майже вдвічі збільшив ліміт на кредити для виробників тваринницької галузі
16:28 Експортні ціни на кукурудзу продовжили зростання протягом тритижневого ралі і досягли одинадцятимісячного максимуму
14:15 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
14:07 Мінагро домовилося з «Сингента» і «Н.С.Т. Україна» щодо розвитку цифрового агросервісу
14:05 Уряд продовжив кредитування для аграріїв з прифронтових і тимчасово окупованих територій
13:58 Пшеничні котирування на Чиказькій біржі знизилися на тлі зміцнення долара США та новин про дощі
12:19 Бюро економічної безпеки на Волині вилучило контрабандні електронні сигарети вартістю 3,2 млн грн
10:38 БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування 4,3 млн грн несплачених податків відомим імпортером автозапчастин
08:05 Мінекономіки прогнозує цьогорічне зростання ВВП на 4,6%
01.05.2024  
17:36 За матеріалами БЕБ на Київщині судитимуть місцевого жителя за незаконну торгівлю тютюновими виробами
17:25 Уряд переорієнтовує програму «Доступні кредити 5-7-9%» на інвестиційні цілі - Мінекономіки
17:02 McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС
16:54 Україна вийшла на довоєнні показники експорту - Мінекономіки
16:39 БЕБ на Закарпатті упередило розтрату 3 млн грн бюджетних коштів на ремонті дитячого садочку та будівництві укриття
15:27 Елітне казино під виглядом спортивного покер-клубу: БЕБ у Києві викрило ще один нелегальний гральний заклад
13:20 В Україні - 10 000 гривневих мільйонерів: скільки доходів задекларували за минулий рік
13:10 В Україні коштом ЄС запускається новий проєкт з охорони довкілля
11:42 В Україні зростає кількість господарств, що вирощують цукрові буряки
11:15 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
10:35 Пшениця в Чикаго подешевшала на тлі слабкого попиту, невизначеності ринку, великих поставок за травневим контрактом
10:08 Україна готова збільшити поставки сухого молока до Болгарії вдвічі
09:57 Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн
09:55 ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн
09:44 Сенат США ухвалив закон про заборону на імпорт російського урану
09:35 Збитки аграріїв Донеччини від повномасштабної війни перевищили ₴5 мільярдів
09:34 У світі зростає кількість людей, що зіткнулися з високими рівнями гострого голоду
08:05 Бразильська MP AGRO з виробництва розподільників добрив стає частиною AMAZONE Group
30.04.2024  
20:35 Уряд спростив видачу ветеринарних документів для переміщення пасік на місця медозбору
19:43 Держбюджет у квітні отримав ₴153,6 мільярда податків та зборів
19:16 Бюро економічної безпеки викрило підпільні фабрики з виробництва підробок брендового одягу та взуття
15:49 НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні
15:45 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
15:43 Переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися у червні - Зеленський
15:38 Пшеничні котирування на біржі Чикаго знизилися після семи сесій зростання
12:13 Україна за січень-лютий 2024 завезла на 5 тис тонн бананів більше, але ціни все рівно ростуть









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.