На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Оптимістів поменшало: 60% CEO очікують на позитивний розвиток свого бізнесу в 2021 році

Такими є результати опитування «Прогнози бізнесу на 2021 рік», яке Європейська Бізнес Асоціація щорічно проводить серед генеральних директорів своїх компаній. Варто зазначити, що у попередній хвилі опитування на 2020 рік на зростання свого бізнесу очікували 77% генеральних директорів.

Тоді як 60% прогнозують зростання, 26% директорів розраховують втримати бізнес-показники на рівні 2020 року, а ще 14% констатують, що стан справ у їхнього бізнесу погіршиться. До того ж, тільки третина підприємців, а саме 31% планують впровадження масштабних інвестиційних проєктів наступного року.

Близько третини підприємців очікують на збільшення доходу від розвитку бізнесу до 10% — у гривні. Тоді як минулого року більшість (62%) прогнозували зростання на рівні 10–20%. При плануванні бюджетів на 2021 рік керівники компаній закладають вартість валюти в середньому на рівні 29 грн/$.

Водночас більше половини директорів, а саме 54% планують підвищення заробітної плати співробітникам у розмірі 5–10%. Ще 21% підвищать заробітну плату до 5%, а 9% — у розмірі 10–20%. Тільки 15% компаній не планують підвищення заробітної плати персоналу, проте до її скорочення не вдасться жодна компанія.

Водночас більшість компаній покладатимуться на стриману HR політику наступного року. Так, 60% планують зберегти персонал компанії без змін. Розширювати штат планують тільки 28% компаній (минулого року таких було 46%). До скорочення персоналу будуть вимушені вдатися 12% бізнесів.

«Цілком прогнозовано, що наслідки пандемії та пов’язаних з нею обмежувальних заходів негативно відобразились на планах та прогнозах бізнесу. Однак, навряд чи це єдина причина нарікань бізнесу. Ми бачимо, що цього року зросло невдоволення станом судової системи в Україні — керівники компаній навіть назвали це більшою проблемою, ніж корупція — вперше за багато років. Тому, окрім зовнішніх викликів, нам варто звернути не менш прискіпливу увагу до внутрішніх питань. Український бізнес та суспільство дуже чекають на чесні суди, зменшення корупції та політичну і економічну стабільність», — коментує Анна Дерев’янко, Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації.

Крім того, керівники компаній визначили ТОП-3 завдання від бізнесу до влади на наступний рік. Вже тривалий час вони залишаються незмінними, проте цього року на перше місце директори поставили необхідність проведення судової реформи та встановлення верховенства права, на другому місці — боротьба з корупцією, далі — забезпечення політичної стабільності та ефективного менеджменту в країні.

Довідково:

В дослідженні «Прогнози бізнесу на 2021 рік» взяв участь 121 ТОП-менеджер компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації. Анкета складалася з 10 питань, опитування проводилося протягом у вересні 2020 року. Дослідження «Прогнози бізнесу» проводиться Асоціацією вже 5-й рік поспіль.

22.09.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.