На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Бізнес очікує на якнайшвидше внесення змін до Податкового кодексу

Європейська Бізнес Асоціація вважає нагальною потребу у прийнятті законопроєкту №2524, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу України, нещодавно суттєво модифікованого Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» №466.

Так, ситуація, що склалася зі вступом в силу норм Закону 466, викликала негативну реакцію бізнес-спільноти. Зокрема, йшлося про невдоволення бізнесу як строками початку застосування окремих норм, так і змістом деяких норм. Окрім того, бізнес спільнота звертала увагу законодавців на низку технічних помилок та недосконалостей, що містилися у Законі 466. Йшлося, серед іншого, про зміни до правил оподаткування прибутку підприємств, про запровадження оподаткування контрольованих іноземних компаній, про зміни щодо податку на землю та податку на нерухоме майно та інші.

Варто зауважити, що у проєкті Закону 2524 є низка позитивних пропозицій, які були напрацьовані спільно робочою групою за участю представників найбільших бізнес Асоціацій при Офісі Президента України.

Зокрема, бізнес вітає перенесення початку застосування нових правил оподаткування:

- щодо контрольованих іноземних компаній (КІК),

- щодо постійних представництв нерезидентів,

- щодо застосування податку на доходи нерезидентів.

Також бізнес схвально відмічає зниження штрафів щодо деяких порушень з податку на додану вартість та ретроспективне застосування цієї норми, скасування подовжених строків давності стосовно податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Відтак, бізнес очікує на якнайшвидше прийняття Законопроекту 2524 в цілому.

Окремо слід зауважити, що положення стосовно «ділової мети», які викликали чи не найгострішу критику, законопроєкт 2524 хоча й пропонує модифікувати, однак, залишає у вигляді, який продовжує непокоїти бізнес.

На жаль, законопроєкт 2524 не пропонує суттєвих удосконалень контроверсійних норм щодо коригувань з податку на прибуток підприємств, які застосовуються до експорту товарів та послуг.

Загалом, під час зустрічей в рамках робочої групи при Офісі Президента було озвучено зауваження до значно більшої кількості норм Закону 466. Однак, законопроєктом 2524 враховано лише частину висловлених пропозицій. Тож бізнес закликає органи влади продовжити роботу над помилками у податковому законодавстві із залученням представників бізнесу.

Насамкінець, спільнота висловлює сподівання, що доброчесний бізнес не зазнає утисків з боку контролюючих органів стосовно періоду з 23 травня 2020 (набрання чинності Законом 466) до часу прийняття та застосування положень, передбачених законопроєктом 2524.

08.07.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.