На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Уряд запроваджує нові е-сервіси для бізнесу

Вчора, 3 червня, на засіданні Уряду було схвалено два рішення, які розширюють можливості бізнесу щодо електронної взаємодії та мають на меті полегшити ведення операційної діяльності компаній.

Так, перше рішення стосується запровадження електронних трудових книжок. Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який передбачає відмову від паперових трудових книжок. Пенсія для громадян буде нараховуватися автоматично, за віком — через особистий електронний кабінет.

Ведення паперової трудової книжки буде відбуватися за бажання співробітника. На його вимогу роботодавець може продовжити вносити дані про трудовий стаж до паперової книжки паралельно з електронним обліком трудової діяльності. Якщо співробітник забажає обмежитись тільки електронним обліком, то оригінал трудової буде передано його на подальше зберігання.

Для бізнесу це додаткова можливість заощадити кошти на адмініструванні процесу прийому на роботу, переведення та звільнення працівників, а для працівників — зручність та зменшення бюрократії. Для остаточного затвердження цієї ініціативи необхідна підтримка народних депутатів, тож ми сподіваємося, що верховна Рада також підтримає цей законопроєкт, аби спростити регулювання трудових відносин.

Друге рішення стосується запуску експериментального проєкту з видачі дозволів на міжнародні перевезення вантажів у електронній формі. Відповідна Постанова була підтримана Кабінетом Міністрів. Переведення цієї послуги в онлайн дозволить усунути бюрократичні перешкоди, підвищити об’єктивність та прозорість процесу замовлення та видачі бланків дозволів на перевезення. Бізнес-спільнота Асоціації сподівається на успішну реалізацію експериментального проєкту та його функціонування на постійній основі.

«Такі рішення абсолютно відповідають вимогам часу — для безперебійної роботи компаній навіть в кризові часи більшість послуг має бути переведена в онлайн. Це не тільки економія ресурсів та зручність, але й більш прозорі взаємовідносини між бізнесом та державою, готовність до будь-яких форс-мажорів. Сподіваємося, що процеси цифрової трансформації в державі тільки посилюватимуться, аби полегшити щоденну роботу бізнесу», — коментує Світлана Михайловська, заступник директора з представництва інтересів компаній-членів Асоціації.

04.06.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.