На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

7 пропозицій від бізнесу для оптимізації роботи в період коронавірусу

Цього тижня Урядом було внесено зміни до постанови №211, яка стосується запобігання поширенню на території України COVID-19. Так, рішенням КМУ було уточнено деякі положення, на необхідності яких наголошував бізнес і особливо важливими були наступні три норми.

Йдеться про виключення незрозумілої вимоги щодо обов’язкової наявності прямих контрактів з операторами зв’язку, як передумови для здійснення торгівлі засобами зв’язку на період карантину.

Водночас, рішенням Уряду було дозволено обходитись без самоізоляції особам у віці старше 60 років, які забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій, зокрема, у сфері виробництва продуктів харчування та сільського господарства.

Також було розширено перелік бізнесів, яким дозволено працювати, зокрема, кур’єрським службам, які здійснюють доставку, обслуговують споживачів та пунктам збору вторинної сировини.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна КМУ, що пропозиції від бізнесу було взято до уваги та враховано в окремих формулюваннях. Водночас, спільнота звертає увагу, що чинна редакція Постанови №211 все ще потребує деяких уточнень, аби не допустити непорозумінь в їх трактуванні та можливих зловживань. Йдеться про наступні 7 пропозицій:

- Надати можливість бізнесу здійснювати торгівлю електротоварами, які призначені для прибирання і дезінфекції приміщень та для особистої гігієни.

- Надати можливість реалізовувати господарські товари (серветки, зубну пасту, антибактеріальне мило, тощо), які є частиною асортименту магазинів з продуктами харчування або засобів гігієни.

- Уточнити перелік працівників віком понад 60 років, на яких не поширюється норма щодо самоізоляції, додавши до переліку працівників ритейлу (продуктовий та ритейл, що реалізує засоби гігієни) і служб, які забезпечують їх функціонування (охорона, прибирання, склади, тощо).

- Виключити норму щодо того, що суб’єкти, що приймають споживачів (супермаркети, банки, АЗС, тощо) мають забезпечувати засобами індивідуального захисту відвідувачів.

- Довключити норму, якою буде дозволено роботодавцям прирівнювати режим самоізоляції (оформлений рішенням сімейного/лікуючого лікаря) до випадків тимчасової непрацездатності за станом здоров’я, з відповідною видачею лікарняного листка та виплатою компенсації з Фонду соціального страхування. Водночас, у випадках, коли особа, що знаходиться на самоізоляції, за погодженням з роботодавцем, продовжує працювати і виконувати свої посадові обов’язки, — оплачувати роботу відповідно до умов трудового договору із таким працівником.

- Також поза увагою залишилась така важлива категорія громадян, як вагітні жінки. Вони, на думку бізнесу, також потребують максимальної самоізоляції або лікарняних (наприклад, оформлювати самоізоляцію в якості лікарняного). Тому, важливо передбачити, яким чином ця категорія може уникнути ризиків.

- Внести зміни щодо спрощення процедури погодження Нацполіцією маршрутів руху транспортних засобів, які здійснюють перевезення персоналу бізнесу, якому дозволено працювати. Так, на думку бізнесу, ця процедура повинна мати декларативний характер, адже бізнесу вже дозволено працювати. Тож НПУ варто інформувати про маршрут, без необхідності погодження.

Найближчим часом Європейська Бізнес Асоціація поділиться додатковими пропозиціями з Урядом і, сподіваємось, на найближчому засіданні їх буде розглянуто та враховано в документі.

10.04.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.