На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

УЗА підтримує виконання Меморандуму щодо обсягів експорту пшениці на рівні 20,2 млн т

30 березня 2020 року президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов підписав Додаток до Меморандуму, запропонований Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства України про узгодження позицій на ринку зерна на 2019–2020 маркетинговий рік, яким встановлено граничний обсяг експорту пшениці в 2019–2020 маркетинговому році на рівні 20,2 млн. т.

«Цей показник повністю відповідає прогнозу УЗА щодо експорту пшениці з України в поточному маркетинговому році. На сьогодні Україна експортувала майже 18 млн. т пшениці, залишилося експортувати в квітні-червні 2020 року відповідно до протоколу 2,2 млн. т. Такий обсяг є абсолютно типовим для України в останні місяці сезону та не несе жодних ризиків продовольчої безпеки. Окрім того, за всю історію підписання Меморандуму між зерновиками та Міністерством не було випадків порушення досягнутих домовленостей та експорту зернових понад встановлений граничний обсяг», — наголосив Президент УЗА Микола Горбачьов.

Він також додав, що УЗА тісно співпрацює з Урядом та Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства з метою розвитку аграрного сектору, забезпечення продовольчої безпеки та уникнення застосування експортних обмежень.

Як зазначають в УЗА та підтверджують в Уряді, наразі відсутній дефіцит зерна на внутрішньому ринку та нема жодних ризиків продовольчої безпеки України. Як відомо, виробництво зерна в Україні є профіцитним. Так, лише 1/3 урожаю споживається в середині країни, а решта 2/3 щороку експортується, що є суттєвим джерело надходження валюти в країну та запорукою стабільності економіки. Наразі, Україна експортувала близько 50 млн т зерна та олійних, і планує до кінця маркетингового року експортувати ще близько 10 млн т. При цьому виробництво зерна 2019 року склало близько 98 млн т, що є абсолютним рекордом.

Із зібраного врожаю пшениці понад 28 млн. тв цьому році, в Україні залишиться щонайменше 8 млн. т, що значно перевищує обсяг споживання пшениці в Україні. Посівна кампанія в країні успішно розпочалася, аграрії активно сіють ярі культури, і вже в червні ми матимемо перші обсяги пшениці нового врожаю.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 року учасники аграрного ринку та Міністерство економіки, торгівлі та сільського господарства підписали Меморандум, в якому закріпили спільну стратегію щодо забезпечення прогнозованого режиму експорту зерна. В цьому меморандумі домовилися не фіксувати конкретний обсяг зернових, однак, кожного останнього понеділка місяця проводиться спільна зустріч з представниками ринку та оцінюються показники, та за потреби визначається граничний обсяг експорту.

Довідково

Українська Зернова Асоціація (УЗА) — це об’єднання виробників, переробників та найбільших експортерів зерна, які щорічно експортують близько 90% української зернової продукції. У 2019 році Україна експортувала зернових на суму $9,6 млрд.

Основною метою діяльності УЗА є сприяння формуванню та розвитку загальнонаціонального ринку зерна в Україні, а також, створення необхідних організаційних, економічних, правових та соціальних умов в інтересах розвитку бізнесових структур ринку зерна в Україні.

30.03.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.