На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

День поля компанії Торговий Дім «Соєвий вік» – «Насіння – в ногу з часом»

Компанія Торговий дім «Соєвий вік» 12 серпня в Кіровограді провела День Поля «Насіння – в ногу з часом» . Це вже п’ятий подібний захід, який вона влаштовує. На ньому були представлені нові тенденції у вирощуванні сортів сої селекції «Соєвий вік», а назва свята чітко відображає тематику: як фермеру за допомогою сучасних технологій підвищити дохід, покращивши якість врожаю та знизивши витрати.

Багатий досвід Торгового Дому «Соєвий вік» в проведенні подібних заходів дозволив зробити програму максимально насиченою та корисною для учасників. Крім того, погода, суттєво знизивши температуру, не дозволила розпилюватись на незначні дрібниці, тож захід набрав темпу та акцентував увагу лише на головних, актуальних для фермерів питаннях.

Після реєстрації гості свята мали можливість спочатку самостійно ознайомитись зі стендами учасників і відчути атмосферу Дня поля. Вони змогли побачити сучасну сільськогосподарську техніку від ГК «ТРІА», дізнатися про методи роботи сучасних сільськогосподарських лабораторій і їх обладнання, навчитися вимірювати вологість зерна сучасними методами, ознайомитися з ринком передових біологічних добрив і методиками їх раціонального використання та обмінятися досвідом з колегами.

На конференції, яку відкрив директор компанії Торговий дім «Соєвий вік» Олександр Ушаков, виступали представники селекційних компаній, міжнародних наукових проектів, вітчизняних сільських господарств, компаній-виробників добрив та сільгосптехніки, а також представники інноваційних напрямків розвитку АПК.

Після конференції гості, яких нараховувалося близько 500, були поділені на групи і розійшлися по різних секторах виставки.

На демонстраційних ділянках були представлені результати досягнень в селекції сортів сої «Соєвий вік», які викликали жваву зацікавленість фермерів. Тут же на власні очі вони могли побачити зразки гібридів кукурудзи від «Компанія Маїс». А спеціальним гостем свята стала угорська компанія «Вудсток», власник якої, Габор Мароши, особисто представляв гібриди кукурудзи своєї компанії.

Селекція сортів сої «Соєвий вік» ведеться вже протягом 20 років. Компанія була піонером соєвого руху в Україні, це дозволяє їй на сьогодні займати лідируючі позиції на ринку країни. Демонстрація сої селекції «Соєвий вік» підтвердила це, показавши гостям свята характеристики і переваги власних сортів. На демонстраційних ділянках було представлено сорти сої, посіяні в різні часові проміжки і з різними нормами висіву. Це дозволило гостям на власні очі побачити залежність якості культури від часу посіву та норм внесення. Таким чином Торговий Дім «Соєвий вік» допомагає фермерам визначитися з оптимальними параметрами сівби, вберігаючи господарства від експериментів на їх полях, що можуть дорого коштувати власнику. Приємно здивували гостей показники врожайності, коли при потенціальних значеннях 4 т/га в деяких господарствах досягали показника 3,8 т/га, а середня врожайність ранніх сортів становить 2,5 т/га.

Серед інших переваг сортів сої «Соєвий вік» - індетермінантний тип росту, коли рослина, відчувши на собі дію посухи, здатна продовжити свій ріст (після дощу) і зберігає можливість формувати боби. Також важливою властивістю культури є підіймання рослини сої після опадання листя, що важливо для якісної роботи збиральної техніки. Ці та інші переваги сортів сої селекції «Соєвий вік» гості змогли побачити на святі Дня поля Торгового Дому «Соєвий вік».

У рамках тематики свята були представлені сучасні технології і методики точного землеробства. За словами Вадима Зєнченко, заступника директора сучасної діагностичної лабораторії «Церера Компані», все починається з агрохімії. Визначення фізичного стану ґрунту дозволяє сказати які культури на ньому краще сіяти, які добрива і техніку слід використовувати. Для цього спочатку будується GPS контур поля, з взяттям проб ґрунту у визначених місцях, після чого створюється електронна мапа фізичного стану поля, згідно якої сучасна сільгосптехніка за сигналом супутника вибірково вносить добрива на різних ділянках поля. Такі технології дають можливість вносити добрива в необхідній кількості, скоротити їх витрати і, за рахунок цього, зберегти додаткові кошти для господарств.

У цей день в небі над полем літали дрони (безпілотні літальні апарати), які демонстрували досягнення сучасних технологій в аграрному секторі. За словами Валерія Яковенко, директора компанії «Drone.UА», можливості такого обладнання досить широкі, але головна сфера застосування його в нашій країні – збір даних з полів і систематизація їх для створення загальної картини поля. Така технологія дозволяє мати всі важливі показники земель і своєчасно реагувати на несприятливі зміни на будь-якій ділянці поля, підтримуючи необхідний стан земель та посівів. Торговий Дім «Соєвий вік» вважає сучасні технології невід’ємною частиною найближчого майбутнього АПК України і обов’язковою складовою кожного вітчизняного господарства.

Про переваги угорських сортів кукурудзи компанії «Вудсток» розповів її власник Габор Мороши. Головними напрямками селекції компанії є посухостійкість і холодостійкість, а в співпраці з клієнтами використовується індивідуальний підхід до умов вирощування кожного. Компанія є сімейною і дотримується перш за все людських цінностей у партнерстві. Результати напрацювань «Вудсток» дозволяють сіяти гібриди компанії при температурі 6 градусів за Цельсієм, при цьому вони можуть витримувати дію пізніх приморозків, що суттєво поширює географію вирощування цих гібридів. Крім того, кількість початків кукурудзи на одній рослині у цьому році дорівнює трьом, що дуже зацікавило гостей свята на демонстраційній ділянці компанії, а рівень вологи при зборі урожаю деяких гібридів кукурудзи складає 12%. Такі характеристики активізували у вітчизняних фермерів бажання придбати насіння кукурудзи цієї селекції.

Для розширення асортименту культур своїх клієнтів Торговий Дім «Соєвий вік» додає в асортимент продукції сорти озимої пшениці ПРАТ «Селена» та цієї австрійської селекції «Пробстдорфер Заатцухт» - другої по величині приватної селекційної компанії Австрії.

Представник Асоціації «Дунайська соя» в Україні Інна Ільєнко розповіла про стан сучасного європейського соєвого ринку, про очікування західного покупця і перспективи вітчизняних виробників і переробників сої на зовнішніх ринках. За її словами, перше, чого вимагає Європа, це традиційна, не ГМ соя та сертифіковані продукти її переробки. Головна задача наразі – це інформаційна підтримка виробника і роз’яснення всіх переваг, які він отримує при вирощуванні не ГМ сої.

Торговий Дім «Соєвий вік» цілком згодний з учасницею свята. Взявши курс на вирощування сої не ГМО ще на початку своєї діяльності, компанія бачить значні переваги такого руху, а сьогодні і її клієнти можуть переконатися в цьому, отримуючи додаткову європейську премію в розмірі 50-70 євро/т при постачанні не ГМ сої на європейський ринок.

Інша група гостей в цей час переглядала демонстрацію сільгосптехніки «Amazone», яку презентувала компанія «ТРІА». Можливості представлених зразків викликали захоплення відвідувачів, а багатоопціональність агрегатів, направлена на підвищення зручності і спрощення роботи фермера, говорила про високий інженерний і виконавчий рівень їх виробництва.

На іншому кінці поля учасники свята мали змогу оцінити всю красу і потужність автомобілів компанії «Daimler» та «Гранд Автоматів», представлені марками «Mercedes» та «Jeep» відповідно. Тест-драйв, влаштований Торговим Домом «Соєвий вік», дозволив гостям відчути поєднання елегантності і сили цих машин. Випробування показали, що вони не зупиняються а ні на сучасній дорозі, а ні на вологому полі.

Після перегляду експозицій гостей чекав обід та розіграш цінних призів. Гості свята відзначили, що День поля в цьому році вдався і досяг своєї головної мети – зближення всіх представників аграрного бізнесу. Зустріч фермерів і представників всіх інших галузей на одному майданчику, з метою підвищення врожаїв і їх якості. Як результат цього - зростання статків господарств, розвитку АПК країни і зміцнення позицій нашої держави на міжнародній арені. Саме така ціль цього заходу.

26.08.2016


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.