На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Новости

Домогосподарства з постраждалих від війни громад отримають насіння овочів для посівної

05.01.2024 09:09 «Агро Перспектива» (г. Киев) — Домогосподарства з постраждалих від війни громад безкоштовно отримають насіння овочів для весняної посівної

Другий рік поспіль USAID в межах Ініціативи «Стійкість сільського господарства» (АГРІ-Україна) надаватиме домогосподарствам у постраждалих від війни громадах та вимушеним переселенцям долучилися компанії Bayer, яка надала 1 032 кг насіння овочів, а також компанія Syngenta. Подальший розподіл та доставку насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад.

Насіння овочів отримають не лише мешканці деокупованих та прифронтових громад, а й вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення (багатодітні сім’ї, малозабезпечені тощо) з інших регіонів, які мають присадибні ділянки.

Розподіл насіння буде здійснюватися через сільські та селищні ради під координацією Всеукраїнської асоціації громад. До 15 січня 2024 року органи місцевої влади у своїх громадах визначать відповідні домогосподарства. Після цього, з 16 січня до 15 лютого очільники громад подадуть заявки на насіння через сайт Всеукраїнської асоціації громад https://communities.org.ua/. Протягом лютого-березня Всеукраїнська асоціація громад доставить посівний матеріал до сільських та селищних рад, відповідальних за його розповсюдження серед мешканців.

У реалізацію цього проекту вже зробила значний внесок компанія Bayer, передавши 1 032 кг насіння морки, кабачків, дині, томатів, перцю, капусти. Також Syngenta планує передати насіння капусти, томатів , кабачків, цибулі, огірків, кукурудзи цукрової. Цього вистачить, щоб забезпечити більше 100 000 домогосподарств. Всеукраїнська асоціація громад звертається також до інших насіннєвих компаній, закликаючи їх взяти участь у проекті та забезпечити продовольчу безпеку деокупованих громад.

«Городина, вирощена на присадибних ділянках, має надзвичайно важливе значення для зміцнення продовольчої безпеки громад у період війни, адже понад третина потреби внутрішнього ринку в овочах забезпечується саме домогосподарствами . Щоб підтримати мешканців деокупованих та прифронтових громад, а також вимушених переселенців, ми реалізуємо цей проект за підтримки Програми USAID АГРО, для забезпечення цих людей та їхніх родин овочами. Ми запрошуємо насіннєві компанії, які бажають приєднатися до цієї важливої ініціативи, пожертвувати своє насіння. Пропозиції можна надсилати на електронну пошту: office@communities.org.ua», — розповів Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад.

Така ж ініціатива з підтримки домогосподарств була реалізована навесні 2023 року. Тоді Всеукраїнська асоціація громад в рамках проекту «Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID АГРО безкоштовно передала 530 кг насіння моркви від Bayer та ще 10 280 кг насіння овочів від міжнародних компаній Enza Zaden, Lark Seeds, Nunhems, Hazera, Seminis, Rijk Zwaan, Syngenta та інших. Понад 50 000 домогосподарств з 391 громад скористалися цією ініціативою та виростили понад 58 000 т овочів для забезпечення своїх родин.

Довідка. Проект «Згуртовані громади» — це проект, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета — підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва. У межах проекту від початку війни доставлено понад 1500 тонн вантажів до деокупованих та прифронтових громад, а також для вимушених переселенців. Допомогу отримали понад 200 000 осіб з 572 територіальних громад. Донорами стали понад 80 громад та 20 організацій.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО також імплементує програму AGRI за такими напрямками: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством уряду США, яке спеціалізується на розвитку. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи стійкість України в боротьбі з російською агресією, а також її демократичний і економічний розвиток. 42 програми USAID в Україні спрямовані на забезпечення нагальних потреб, а також сприяння довгостроковому розвитку України як незалежного, суверенного, демократичного та процвітаючого суспільства. З початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року, USAID надав 28,7 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,9 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,9 млрд доларів допомоги для розвитку.

Сполучені Штати через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) запустили Ініціативу стійкості сільського господарства (AGRI) в Україні, щоб підтримати українське сільськогосподарське виробництво та експорт, а також допомогти пом’якшити глобальну кризу продовольчої безпеки, яка посилилася внаслідок жорстокої війни Росії проти України. АГРІ-Україна має вирішальне значення для підтримки експорту та потреб сільськогосподарського сектора України, який залишається вразливим через військову агресію Росії. У перший рік цієї ініціативи USAID внесло 100 мільйонів доларів США та залучило ще 250 мільйонів доларів від інших донорів та приватного сектору, із загальними інвестиціями у 350 мільйонів доларів. Напрямки діяльності в рамках AGRI-Ukraine включають: 1) закупівлю та доставку критично важливих ресурсів для фермерів, які мають обмежені запаси або обмежену мобільність 2) покращення та збільшення експортної логістики та інфраструктури 3) розширення доступу фермерів до фінансування для забезпечення повного збору врожаю 4) підтримка мікро-, малих та середніх підприємств у забезпеченні сушіння, зберігання та переробки сільськогосподарському секторі.

Агро Перспектива

< В Україні офіційно відкрито другий етап ринку землі - Мінагро Все новости за
05.01.2024
Економіка України торік продемонструвала певну стійкість до війни - доповідь ООН >

17.05.2024  
13:31 Эксперти ООН прогнозують помірне зростання української економіки у 2024 році
13:08 Пшеничні котирування в Чикаго знизилися на тлі слабких тижневих даних з експортних продажів
12:55 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
12:52 Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає
12:49 Україна досягла суттєвих результатів у впровадженні цифрових рішень для державного управління в агросекторі
12:48 Україна залишається серед лідерів експортерів зернових та олійних
12:32 43 мільярди гривень отримали аграрії з початку року на розвиток господарств
12:29 Агрокліматичні умови звітного періоду стримували активний розвиток та чисельність шкідників
12:17 Аграрії посіяли 5,1 млн га зернових
10:44 За матеріалами БЕБ судитимуть буковинця, який зберігав фальшиву валюту
09:27 Мінекономіки скасувало наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech. Компанії заявляють про своє законне право на бронювання
09:10 Ізраїль припиняє дію угоди про вільну торгівлю з Туреччиною
16.05.2024  
23:14 Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки
16:51 БЕБ на Київщині оголосило підозру директору товариства у привласненні майже 2 млн грн
16:50 БЕБ на Волині викрило групу осіб, які продавали електронні сигарети з наркотичним вмістом
16:49 Бюро економічної безпеки на Полтавщині викрило підпільний цех з переробки тютюну
16:34 Китай запевняє, що суворо контролює експорт товарів подвійного призначення
16:05 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
12:32 Україна попри два роки війни продовжує залишатися надійним експортером агропродукції
12:26 Україна готова бути гарантом продовольчої безпеки для Малаві та інших країн Африки - Зеленський
12:04 БЕБ припинило діяльність незаконного грального закладу в Подільському районі Києва
15.05.2024  
17:43 Суттєве зменшення площ, придатних для ведення сільського господарства - виклик для українського фермера - Мінагро
14:01 Керівництво БЕБ закликає проконтролювати слідство на Львівській тютюновій фабриці - ТСК
13:59 НБУ проти збільшення строків повернення експортної виручки
13:47 Philip Morris запустив нову фабрику у Львівській області
13:45 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
13:29 Фермери з прифронтових та деокупованих територій можуть отримати насіння соняшника
13:21 Chicago Anlantic Trident готова долучитися до економічної реконструкції України не очікуючи завершення війни - Мінагро
11:25 Соєві котирування в Чикаго знизилися на тлі підвищення оцінок урожаю в Бразилії
11:06 БЕБ виявило понад мільйон пачок сигарет та обладнання для виготовлення на 4 тютюнових виробництвах. Обшуки тривають
11:05 Продовження ліберального режиму торгівлі з ЄС - позитивний сигнал для агропереробки - Мінагро
10:57 НБУ прогнозує зростання споживчих цін в Україні в найближчі місяці
10:41 Аналітики Бюро економічної безпеки упередили 1,8 млн грн незаконного відшкодування пільгового ПДВ
04:31 В Україні прискорилося зростання цін на хліб - НБУ
14.05.2024  
22:32 США підвищують мита на китайський імпорт - Байден
19:45 Євросоюз остаточно ухвалив план для програми Ukraine Facility - Шмигаль
18:50 БЕБ на Львівщині вилучило 3 000 літрів контрафактного алкоголю
17:05 Сезон черешні розпоався на три тижні раніше
16:25 РИНОК ЦУКРУ ВІД SESVANDERHAVE
15:45 Бюро економічної безпеки на Буковині викрило цех з незаконного виробництва кави та спецій
13:18 Бюро економічної безпеки у Києві припинило діяльність 9 незаконних гральних закладів
12:41 Укрзалізниця цьогоріч відновила понад 7 тисяч вантажних вагонів
12:27 ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України - Шмигаль
12:21 ЄС продовжив торговельну підтримку України до початку червня 2025
11:22 Бюро економічної безпеки припинило незаконну діяльність 10 гральних закладів на Київщині
13.05.2024  
23:26 Польща не зупиняла переговорів з Україною з аграрних питань - посол Зварич
23:15 США готують новий пакет допомоги для України - Салліван
23:03 Продовження режиму безмитної торгівлі для України – це надзвичайно важливий аспект політичної підтримки з боку ЄС - Мінекономіки
22:56 Початок травня характеризувалася мінливою погодою. Стан посівів оцінюється як задовільний
16:16 За ухилення від сплати понад 1,2 млрд грн податків судитимуть службових осіб ПрАТ «Полтавський ГЗК»









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.